Mentorship is de leukste manier om je persoonlijke ontwikkeling te versnellen.

Zoek en verbind je met inspirerende mensen in ons netwerk.

Een mentor zijn, dat kost toch hartstikke veel tijd?

Nee, dat hoeft niet. Ook in korte contactmomenten kun je uitstekend een mentor zijn. Denk aan: het stellen van een vraag, het delen van jouw ervaring en het bieden van inspiratie. Vaak zijn de dingen die zo simpel of voor de hand liggend zijn voor jou, waardevol en verrijkend voor de ander. Zo help je een ander, in 7 minuten, haast ongemerkt, op weg. En vergeet niet: naast jou zijn er op iSeekMe vele andere mentoren, die uit verschillende perspectieven, hun steentje bijdragen. Het hangt niet alleen van jou af.

Het échte werk? De échte uitdaging? Die zit natuurlijk bij degene die feedback en inzichten ontvangt en hiermee aan de slag gaat.  En misschien ben jij dat ook wel, want volgens het principe achter iSeekMe, ben je tegelijkertijd mentor en mentee.

Everyone is a mentor

iSeekMe is een inspirerend en lerend mentor-2-mentor platform waar mensen uit verschillende levensfases en branches elkaar, door het geven van feedback en chatgesprekken, ondersteunen in hun sociaal-emotionele ontwikkeling zodat ze betere levenskeuzes maken (studie & carrière, financiën, gezondheid en relaties). Jij bent een mentor en anderen zijn een mentor voor jou. Een concreet voorbeeld.

Antoni is 17 jaar en vindt het lastig een studie te kiezen. Een van de achterliggende oorzaken is zijn perfectionisme en zijn wens het voor iedereen goed te doen. Vanuit zijn culturele achtergrond is hij gewend harder te moeten lopen dan anderen. Via iSeekMe komt hij in gesprek met Marieke die met hetzelfde dilemma zit. Antoni wil iets met (auto)techniek doen, maar de sociale status van deze studies is niet hoog in zijn omgeving. Hij heeft nog geen gevoel bij andere sectoren. Door regelmatig chatgesprekken te voeren krijgt hij ook een gevoel voor de financiële sector. Marieke neemt Antoni ook mee in haar eigen zoektocht.

#studiekeuze

Marieke is 30 jaar en voelt zich haar hele leven een buitenbeentje. Een groot gedeelte van haar schooltijd heeft ze gehoord dat ze ‘gewoon’ mee moet doen en voor een serieuze ‘echte’ studie moet kiezen. Ze gaat bedrijfskunde studeren, werkt korte perioden in verschillende rollen voor verschillende werkgevers. Binnen iSeekMe is Marieke mentor van twee scholieren die worstelen met hun creativiteit en niet gemakkelijk hun weg vinden binnen het schoolsysteem. Via Marieke krijgen deze scholieren, haar mentees, een andere kijk op de wereld na hun opleiding, studiekeuzes en carrièrekeuzes.

#carriereswitch

Tom is 51 jaar en is op zijn beurt de mentor van Marieke. Hij is eigenaar van een designbureau met 15 medewerkers. Tom en Marieke reflecteren regelmatig online een paar minuten over de switch die Marieke wil maken van de financiële naar de creatieve sector. Marieke ontdekt via de vragen van haar mentor steeds meer overeenkomsten tussen haar eigen zoektocht en die van haar mentees. Marieke voelt dat ze de kracht ontwikkelt om de carrièreswitch te maken. Marieke’s mentees krijgen inzicht in hoe het is om in de financiële sector te werken en hoe je keuzes maakt die bij je passen.

#ondernemerschap

iSeekMe is een mentoring platform, een veilige plek om kennis en ervaring uit te wisselen om zo jouw ambitie/purpose scherpt te krijgen en te realsieren. Je vind er mentoren met diverse achtergronden en uit verschillende levensfasen om je te helpen met je persoonlijke ontwikkeling. En natuurlijk kun jij, als je dat wil, ook een mentor voor anderen zijn.

Ga naar de Apple Store of Google Play, download de APP en maak een gratis account aan.

Stappenplan om een iSeekMe mentor te worden

Download de APP

De eerste stap is simpel, ga naar de Apple Store (iPhones) of Google Play (Android), download de APP en maak een gratis account aan. Waarom gratis? Check onze missie!

BE A MENTOR

Vind mensen die je kan én wil helpen en stuur hen een uitnodiging. Ook als je zelf een inspirerend mentor zoekt natuurlijk.

creëer je profiel

Het creëren van je profiel is meteen een oefening; wat is mijn ambitie, wat kan ik voor anderen betekenen en wat zoek ik zelf in een mentor? Take your time (± 30min). 

VOLG DE TRAINING

In deze kleinschalige en persoonlijke training leer jij hoe je kunt leren van de ervaringen van anderen en hoe jij ook zelf een nog betere mentor kunt zijn.

Versterk je Profiel

Geen stress, je iSeekMe profiel hoeft niet meteen perfect. Maak gebruik van deze tips voor een goed en inspirerend profiel.

w

COACHING SESSIE

Je hebt de eerste versie van jouw ambitie beschreven. Super! In een gratis coachingsgesprek met Steven geeft hij je feedback om je ambitie aan te scherpen.

TRAINING: EVERYONE IS A MENTOR

Wil jij jouw mentoring skills naar de next level tillen? In deze training delen we inzichten en tools met jou en leer je de vaardigheden waarmee je het juiste gesprek kunt voeren en -nog- sneller, de keuzes te maken die écht bij jou passen.

Mentoren uit deze organisaties doen al mee.