Everyone is a mentor

Heb jij weleens soul sex? Hoe vaak voel jij je vrij genoeg in een gesprek met iemand om niet alleen je geordende, doordachte ideeën te delen, maar ook je wilde gedachtenspinsels? Dit boek is een product van veel soul sex, waarvoor het jezelf kunnen zijn in een gesprek én de ander kunnen zien als mentor belangrijke voorwaarden zijn.

Steven de Lira is ingenieur en meer dan 15 jaar actief als coach en trainer van bankdirecteuren, jongeren met een strafblad tot schoolgaande kinderen op Curaçao. Hij combineert het beste van twee werelden. Hij is geboren op Curaçao en kwam voor zijn studie naar Nederland. Hij gelooft in verbinding en in warme relaties, omdat hij heeft geleerd hoe belangrijk ze zijn. In onze westerse wereld draait alles om efficiëntie en ratio. We hebben het onderwijs voor iedereen toegankelijk gemaakt en leiden mensen steeds beter op, maar slechts op een bepaald cognitief niveau.

Het is tijd voor het toegankelijk maken van onze sociaal emotionele ontwikkeling. Waarom heeft enkel een kleine groep mensen toegang tot coaching, de mogelijkheid een mentor in te schakelen? Daar heeft toch iedereen recht op? Bovendien is het een voorwaarde voor een duurzame en eerlijke samenleving. Dit boek laat zien dat er een haalbare manier is om die toegankelijkheid te bereiken en wel met social deep learning. Het is een manier om onze interacties bewuster in te zetten voor sociaal emotionele groei. Op zoek naar meer soul sex, wat leidt tot meer onderlinge verbinding. Dat is geen luxe, dat is noodzaak.

Waarom het boek ‘Everyone is a mentor’?

In deze serie van drie blogs legt Steven uit wat zijn motivatie is voor het schrijven van dit boek en waarom hij vindt dat iedereen zien als mentor een essentiële levenshouding is voor een duurzame toekomst.

Deel 1: Hoe kunnen we het gedrag van grote groepen mensen verduurzamen?
Deel 2: Waarom voelen veel mensen zich niet gezien in organisaties?
Deel 3: Ik wil minder pijn ervaren in de keuzes die ik maak in mijn relaties

Steven de Lira is geboren in Curaçao en kwam voor zijn studie naar Nederland. Hij gelooft in verbinding en in warme relaties. Maar hij is ook echt een ingenieur die vindt dat onze sociaal emotionele ontwikkeling een  proces is dat versnelt dient te worden voor het bouwen van een toekomst bestendige samenleving. Steven is mede-eigenaar van iSeekme.

Boek bestellen

Everyone is a Mentor (Softcover)
€ 19,95

Verzendkosten € 5,00
TotaalEveryone is a Mentor (Softcover)
€ 19,95
Totaal