De worstelende generatie Z

Vele werknemers die net begonnen zijn aan hun carrière, de jonge professionals uit de Generatie Z, voelen zich niet verbonden.
Hoe kunnen wij ze helpen?

Ten behoeve van het Mental Health Million Project zijn 48.000 jong volwassenen van 18 tot en met 24 jaar in 34 landen geïnterviewd. Uit dit onderzoek bleek onder meer dat de geestelijke gezondheidsproblemen in deze leeftijdscategorie tijdens de Corona pandemie zijn versneld en verergert, zoals je kunt lezen in dit artikel dat recentelijk gepubliceerd werd op Harvard Business Review.

Harvard Business Review geeft 3 tips hoe hun werkgevers hierop kunnen reageren:

  1. Maak van geestelijke gezondheid een belangrijk aandachtspunt
  2. Maak van indiensttredingen een teambuilding activiteit
  3. Ondersteun jong talent met coaching

Op zich zijn uitkomsten van dit soort grootschalige onderzoeken fantastische instrumenten voor werkgevers. Ik lees steeds vaker dit soort rapporten en constateer helaas een negatieve trendlijn. Als vader heb ik mijn oudste zoon jarenlang zien worstelen met zijn mentale gezondheid. Gelukkig gaat het nu goed met hem. Hoe zit het met jouw kinderen of jouw neven en nichten of de jongeren in jouw buurt? Gaat het echt goed met ze? Ik heb in afgelopen weken een aantal gastcolleges mogen geven op een paar HBO instellingen en daar heb ik geluisterd naar verhalen van jongeren die het momenteel zwaar hebben. Het deed mij pijn.

Moeten we dit niet als ouders of ouderen zelf oppakken in plaats van wachten tot het bedrijfsleven het beleid en procedures hierop aan gaat passen. Het zijn primair altijd onze kinderen en in de tweede plaats zijn het pas werknemers. Het welzijn en de gezondheid van onze kinderen staat altijd op nummer één. En, als ouders zijn wij altijd sneller, wendbaarder en liefdevoller dan organisaties.

Met mijn team heb ik de afgelopen jaren hard gewerkt aan een platform waar iedereen een mentor kan zijn voor iedereen. We zijn klaar om grote groepen mensen te helpen. Inmiddels hebben ruim 200 mensen zich aangemeld, maar we kunnen veel meer mensen helpen. De eerste versie van het iSeekMe platform is live en onze lijst met wensen is nog lang. Maar we zijn klaar voor de start van deze beweging: Elkaar meer aandacht geven en onze levenservaringen met elkaar delen. We kunnen dit niet alleen doen.

Doe mee! Wordt een schakel in ons mentor-to-mentor netwerk

Je kunt een sterke schakel worden door een mentor te zijn op iSeekMe, door jonge professionals in jouw omgeving te verwijzen naar iSeekMe, door content te maken en door content te delen op iSeekMe.

Het mentorschap hoeft echt niet veel tijd te kosten

In korte contactmomenten kun je uitstekend een mentor en inspirator zijn. Denk aan het beantwoorden van een vraag of het delen van een ervaring. Vaak zijn de dingen die voor jou zo simpel zijn of voor de hand liggen waardevol en verrijkend voor een ander. Zo help je elkaar in 7 minuten – haast ongemerkt – op weg. En vergeet niet: naast jou zijn er op iSeekMe vele andere mentoren hun steentje bijdragen. En die op hun beurt jou weer kunnen helpen. We doen het met elkaar en juist dat maakt het zo’n krachtige bron van inspiratie.

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

Met iSeekMe hebben wij een platform gecreëerd waar wij dit proces faciliteren voor nieuwsgierige mensen die – net als wij bij iSeekMe – de wereld iets mooier willen maken. We gebruiken de kracht van social media om mensen op een veilige manier te helpen hun ambitie te vinden en het regelmatig updaten van ambities met een zeer gevarieerd netwerk van mentoren. Ga naar de Apple Store (iPhones) of Google Play (Android), download de APP en maak een gratis account aan. Find your mentors, be a mentor.